Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4

Podovi na bazi epoxi smola

Monolitni podovi na bazi epoksi-smola izrađuju se pomoću gotovih smjesa, koje se na tržištu javljaju pod različitim imenima. Smjese se sastoje od smole, katalizatora i pigmenata. slikaSve su to zaštićeni preparati, koji se međusobno razlikuju po vrstama pojedinih komponenata i po postotku njihovog međusobnog odnosa u masi.

Podloga preko koje se nanosi epoksi masa mora biti ravna i čista, ali se ne zahtjeva da bude suha u onoj mjeri koja se traži za ostale sintetičke podove. Neravnine se niveliraju masom za izravnavanje podloge.

Nanošenje se vrši valjkom ili gleterom. Prvi sloj "prajmer" rjeđe konzistencije, služi za duboku konzervaciju podloge. On popunjava pukotine, zatvara pore u betonu i čini ga vodootpornim.

Epoxidni podovi mogu se podijeliti na industrijske i dekorativne. Razlikuju se po zapreminskoj težini, čvrstoći na pritisak, čvrstoća na savijanje i zatezanje, koeficijent provodljivisti topline, koeficijent upijanja topline i postotak upijanja vode.

Epoksidne smole su otporne na mineralna ulja i kiseline do 10% rastvora. Neotporne su na spomenute kiseline jačeg rastvora i na acetone.

kliknite ovdje za verziju za ispis

BOJAS-PODOVI d.o.o. Jaruščica 5, Zagreb   telefon: +385 (0)1 777 95 19