Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4

Drveni podovi

Drvo je oduvjek bilo, a i danas se takvim smatra, jedan od najboljih građevinskih materijala i visoke kvalitete. U svome prirodnom obliku ono se u graditeljstvu danas koristi kao dekorativni materijal za izradu stolarije, podnih i zidnih obloga i namještaja.

Višeslojni parketi

Višeslojni parket je u neku ruku polumontažni vid poda, koji se na podlgu polaže u daskama određenih dimenzija. Primjerice hrastov mozaik parketa se u prefabrikaciji lijepi na ploče slikaod mekog drveta ili iverice, debljine 14 - 16 mm, i proizvode se u različitim dimenzijama.

Uz suvremene tehnike proizvodnje, gotovi parketi po svojim karakteristikama ne zaostaju za klasičnim parketima. Njihova je prednost jednostavnija i brža postava u odnosu na klasične parkete, jednostavno održavanje samo povremenim brisanjem suhim i mekim krpama. Eventualne mrlje skidaju se vlažnom spužvom, blagim deterdžentima, ali nikako razrjeđivačima, koji napadaju lak.

Održavanje svih parketa

Podovi od parketa se ne smiju prati vodom, jer drvo upija vlagu, truli i vitoperi se. Mrlje se odstranjujui benzinom ili za to predviđenim sredstvima za čišćenje poda. Premazivanje se vrši dva puta mjesečno specijalnim pastama za parket, a glačanje prema radnim navikama i higijenskim shavaćanjima korisnika.

kliknite ovdje za verziju za ispis

BOJAS-PODOVI d.o.o. Jaruščica 5, Zagreb   telefon: +385 (0)1 777 95 19