Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4

Podovi od gume

Gumene podne obloge, sačinjene su od mješavine gume, prirodne ili vještačke, sa dodatkom plast-mase, antioksidansnih smjesa, koje ih čine otpornim na starenje i drugih materijala kao punila i boje.

Karakteristike

slika

Prednost podnih obloga od gume, dolazi naročito do izražaja, kada se želi da na podu izvede izolacija od električnog udara. Za te svrhe gumeni pod je nezamjenjiv te je obvezan u proizvodnim prostorijama, institutima i drugim ustanovama gdje postoji veći broj električnih aparata. Osim toga gumene podne obloge prigušuju zvukove, tj. buku, elastični su i amortiziraju udare, otporni su na habanje te uslijed svih tih osobina, ima višestruku primjenu.

Obzirom na izloženo izrada podova od gume mora biti pažljivo izvedena, što zahtjeva specijalnu stručnost neposrednog izvođača.

Primjena

Podne obloge od gume nalaze primjenu u mnogim objektima gdje se traže veći zahtjevi u odnosu na druge elastične podne obloge što ima za posljedicu veću cijenu gotovog proizvoda.

Održavanje elastičnih podnih obloga (pvc, linoleum i guma)

Održavanje elastičnih podnih obloga je jednostavno jer se može vršiti ručno i strojno sa upotrebom vode i standardnih deterdženata. Da bi održavanje bilo lakše nakon postave podnih obloga potrebno je nanijeti zaštitni premaz na bazi voska koji ujedno vrši i zaštitu poda od manjih mehaničkih oštećenja. opširnije ►

Osim u rolama gumeni podovi se proizvode i u pločama, različitih dimenzija. Gumeni podovi se proizvode od sintetičkih ili prirodnih kaučuka uz dodatak raznih drugih komponenata i pigmenata.

Površina im je jednobojna ili mramorirana, a debljina trake može biti 2, 3, 4 i 5 mm, a za specijalne svrhe do 10 mm.

Podne obloge od gumenih traka ili ploča polažu se preko čvrste i potpuno ravne podloge od cementnog estriha ili gipsanog estriha po istom postupku koji se primjenjuje za sve ostale elastične podne obloge, punoplošnim lijepljenjem odgovarajućim ljepilom za gumu.

Gumeni podovi se održavaju pranjem mlakom vodom i deterdžentima. Ako se želi uglačan pod, to se postiže ručnim premazima na bazi voska uz prethodno temeljito čišćenje. ◄◄

kliknite ovdje za verziju za ispis

BOJAS-PODOVI d.o.o. Jaruščica 5, Zagreb   telefon: +385 (0)1 777 95 19